1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Roergebakken spitskool met prei en gedroogde tomaten beetje Italiaans

Roergebakken spitskool met prei en gedroogde tomaten beetje Italiaans

Door: pwiggers

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2019

Ingrediënten 2 personen


400 gram gesneden spitskool
1 eetlepel zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
Peper, zout
1 afgestreken eetlepel oregano
1 middelgrote prei, schoongemaakt, wit en lichtgroen in kleine stukjes gesneden
3 half gedroogde tomaten in kleine stukjes
1 kruidenbouillontablet verkruimeld


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan

Heerlijke roergebakken spitskool met spekreepjes en gedroogde tomaten
Heerlijke roergebakken spitskool met spekreepjes en gedroogde tomaten

Spitskool leent zich voor heel veel verschillende toepassingen. Deze keer eens met een Ittaliaanse touch. Was erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes knapperig bruin.
Voeg de ui- en knoflooksnippers hieraan toe en bak deze mee tot glazig.
Voeg de spitskool, preisnippers en de half gedroogde tomaten toe en bak dit al omscheppend 2 minuten.
Voeg de oregano en de verkruimelde bouillontablet toe met ½ dl water.
Breng alles aan de kook en laat de spitskool plm. 6 tot 8 minuten zachtjes sudderen zonder deksel op de pan.
De kool moet nog beet hebben.
Is de kool nog te nat bindt de spitskool dan eventueel met ½ eetlepel maïzena opgelost in wat koud water. (Je moet de kool nadat je de maïzena erin hebt gedaan wel weer even aan de kook brengen).



Tags, , ,

Serveertip

Lekker met pasta penne of aardappelpuree



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top