1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tortellini
  6. Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham

Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2019

Ingrediënten 2 personen


1 pakje tortellini met vuling naar eigen smaak
150 gram eekhoortjesbrood of andere paddenstoelen
2 teentjes knoflook
zout, peper
1 eetlepel goede olijfolie
20 gram roomboter
1/2 eetlepel gedroogde oregano
75 gram Parmaham in dunne reepjes gesneden
paar druppel tabasco (optioneel)
geraspte Parmeaanse kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan
pan voor de tortellini
vergiet

Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham
Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham
Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham
Tortellini met eekhoorntjesbrood en Parmaham

Dit is een heel eenvoudig gerecht. Weinig ingrediënten en erg lekker.
In plaats van eekhoorntjesbrood kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, bijvoorbeeld cantharellen, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen.
Ik heb in dit gerecht dunne flinters Parmaham gebruikt. Serranoham kan ook.
De tortellini heb ik niet zelf gemaakt, maar kwam uit het koelvak van de supermarkt (AH).
Kies de tortellini met de vulling die jou het lekkerste lijkt. Ik had een vulling met ham en ricotta.
Hier in Duitsland wordt eekhoortjesbrood verkocht onder de naam "Kräuterseitlinge".

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de tortellini beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de tortellini goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paddenstoelen (eekhoortjesbrood) schoon en snij deze in dunne plakken.
Pel en snipper de knoflook.

Verhit de olie in de Koekenpan.
Bak hierin de paddenstoelen op middelhoge wamtebron aan beide zijden bruin.
Bak de reepjes Parmaham en de knoflook al omscheppend een paar minuten mee.
Kruid de paddenstoelen met peper en zout en strooi er wat oregano overheen.
Voeg de goed uitgelekte tortellini toe en schep alles goed om. Voeg de roomboter toe.
Zet de warmtebron even hoog en zorg dat alles goed wam wordt.
(Maak op smaak met een paar druppels tabasco)

Strooi er vlak voor het opdienen wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Tags, , ,

Serveertip

Ook lekker met basilicum.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top