1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Gehakt
  5. Pittige Mexicaanse witte bonenschotel met gehakt en tortillachips

Pittige Mexicaanse witte bonenschotel met gehakt en tortillachips

Door: pwiggers

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2019

Ingrediënten 2 personen


2 eetlepels maïsolie of zonnebloemolie
1 pot of blik witte bonen (plm. 400 gram inhoud)
200 gram rundergehakt
peper, zout
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 rode puntpaprika
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenpulp of -stukjes (plm.380 gram inhoud)
2 theelepels piccadillokruiden van Jonnie Boer
1/2 eetlepel jalopenpepers (of meer naar smaak, ze zijn pittig)
tortillachips
geraspte pittige kaas


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan
vergiet
ovenschaal

Heerlijke pitige ovenschotel met witte bonen lekker Mexicaans gekruid
Heerlijke pitige ovenschotel met witte bonen lekker Mexicaans gekruid

Ook met witte bonen kun je een lekkere Mexicaans gekruide ovenschotel maken, dat bewijst dit recept. Afgedekt met tortillachips en een lekkere laag pittige gesmolten kaas.
Smullen maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Pel de ui en snij deze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Verhit de olie in de wok of pan.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
Kruid het gehakt met peper, zout en de piccadillokruiden.
Voeg de uien toe en bak deze mee tot lichtbruin.
Bak de knoflook , de paprikastukjes en het tomatenpuree even mee.
Voeg nu de inhoud van het het blikje tomatenpulp of tomatenstukjes, de witte bonen en de jalopenapepers toe.
Breng alles aan de kook en laat plm. 2 minuten onder goed omscheppen goed warm worden.
Proef !! Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.

Doe de bonen in de ovenschaal.
Verdeel een dunne laag tortillachips over de bovenkant van de bonenschotel en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten en een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Plm. 15 tot 20 minuten.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met kropsla of komkommer.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top