1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gebraden konijn

Gebraden konijn

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 flink konijn
1 eetl. boter
ca. 100 gr. vet rookspek
1/8 l slagroom


Verder heb je nodig


Romertopfschaal


Konijn gebraden in Romertopf

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf het konijn in et zout en peper en bestrijk het met zachte boter.
Bekleed de vochtige schotel met de dunne plakjes spek, leg het konijn erin en bedek het dan met het overgebleven spek.

Bereidingswijze

Plaats de gesloten schotel in de oven stel deze in op 250 gr. (gas stand 5) (hetelucht 220 gr) en braad het vlees gaar in ca. 2 uur, naar gelang de ouderdom van het dier.
Giet er, 10 minuten voor het einde van de braadtijd, de verwarmde room bij en maak de saus op smaak met zout en peper.

Serveertip

Zoutarm dieet:
Vervang rookspek door vers spek
Neem Z.A. boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tiler


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tiler
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top