1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pruimen compote

Pruimen compote

Door: gezondeeter1

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2019

Ingrediënten 8 personen


1 kg. pruimen
100 gram suiker
1 citroenschil
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 zakje vanille suiker
1 vers geperste sinaasappel
Maizena of aardappelzetmeel ter verdikking


Verder heb je nodig


1 grote pan


Pruimen compote voor bij vla, yoghurt of over ijs of als bijgerecht bij wildvlees.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontpit de pruimen en breng deze met enkele eetlepels water aan de kook.
Voeg de sinaasappelsap, het kaneelstokje, de citroenschil, de suiker , het zakje vanillesuiker en de kruidnagel toe.
Kook zolang tot dat alle pruimen makkelijk uiteen vallen.
Voeg langzaam de in koud water de opgeloste aardappelzetmeel alroerend langzaam toe aan het pruimenmengsel nadat het vuur uitgezet is.
Laat de compote nu afkoelen. Koud is het direct te gebruiken als saus over toetjes en ijs of als bijgerecht bij wildvlees.
Ook kan je een gedeelte invriezen voor later gebruik.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gezondeeter1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top