1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Campignonragout

Campignonragout

Door: arjan2802

  • Frans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019

Ingrediënten 6 personen


75gr. Boter
75gr. Bloem
250gr. (kastanje-) Champignons
1 tot 1,5L bouillon (rund, kip of groente)
1tl. Dille
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Koekenpan
Weegschaal
Maatbeker
Garde
Schaal of bord


Heerlijke ragout die we vaak eten bij groente en zilvervliesrijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de champignons in kleine, dunne plakjes.
Doe boter in de pan, bak de champignons kort aan en bewaar ze in een schaal.

Smelt de boter in de pan. Als deze net gesmolten is voeg de bloem in haar geheel toe. Laat deze kort garen en blijf roeren.

Voeg stapje voor stapje de bouillon toe. Na elk scheutje rustig roeren het het opgenomen is door de bloem.
Als je bijna de gewenste dikte hebt, voeg je de champignons toe.
Op smaak brengen met zout, peper en dille.

Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

Tags

Serveertip

Deze ragout kun je ook invriezen om later te gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjan2802
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top