Hollandse appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019
  • Hollandse appeltaart

    Hollandse appeltaart

    Hollandse appeltaart

Een échte Hollandse appeltaart kan natuurlijk niet ontbreken in de Nederlandse keuken. Heerlijk met verse appels, rozijnen en kaneel. Serveer de appeltaart met een kopje thee en vers geklopte slagroom. Genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Deeg:
350 gr bloem
200 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
Snufje zout
1 ei
3 el paneermeel

Vulling:
1,5 kg Jonagold appels (ong. 7 grote appels)
75 gr suiker
Zakje vanille suiker
3 tl kaneel
100 gr rozijnen

Extra
1 ei (voor het bestrijken)
Boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm, mes, plastic folie, beslagkom

Bereidingswijze

1. Doe 350 gr bloem, 200 gr boter, 200 gr witte basterdsuiker, een snuf zout en 1 ei in een beslagkom en meng met je handen tot een deegbal
2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast
3. Laat 100 gr rozijnen wellen in lauw warm water
4. Schil ondertussen de appels en snij ze in blokjes
5. Zeef de rozijnen
6. Meng de appelstukjes met de rozijnen, 3 tl kaneel, zakje vanillesuiker en 75 gr suiker
7. Verwarm de oven voor op 170 graden
8. Vet een springvorm in met boter
9. Haal het deeg uit de koelkast en kneed even los
10. Bekleed de bodem en zijkant van de vorm met 3/4 van het deeg
11. Verdeel 3 el paneermeel over de bodem, dit voorkomt dat de bodem zompig wordt
12. Doe de appelvulling in de taartvorm en druk aan
13. Rol het laatste deel deeg uit en maak er slierten van die je in een ruitvorm op de taart legt
14. Bestrijk het deeg met een los geklopt eitje
15. Bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten gaar (of tot goudbruin)

Serveertip

Serveer de appeltaart met vers geklopt slagroom!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten