1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019

Ingrediënten 12 personen


Soesjes:
150 ml halfvolle melk
150 ml water
150 gr boter
150 gr bloem
Snufje zout
5 eieren

Vulling
500 ml slagroom
5 zakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


FunCakes Wegwerp Spuitzakken 41 cm (deleukstetaartenshop.nl), Wilton Decorating Tip Round #2A
(deleukstetaartenshop.nl), kookpannetje, garde


Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes, wie is er niet gek op? Het lijkt misschien ingewikkeld, maar slagroomsoesjes zijn eigenlijk best makkelijk te maken! Het beslag van roomsoesjes is een kookdeeg. Je kookt de bloem samen met melk, water en boter, waardoor de soesjes in de oven rijzen en een holle binnenkant krijgen. 

De meeste soesjes zijn gevuld met slagroom, maar je kunt ze ook vullen met banketbakkersroom of mascarponeroom. Wil je er een feestje van maken? Dip de soesjes dan in gesmolten chocolade of glazuur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soesjes:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Pak een pannetje met een dikke bodem en breng hierin het melk, water, boter en zout langzaam aan de kook
3. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en voeg de bloem toe.
4. Roer de bloem met een garde door het beslag tot het is opgenomen en zet de pan terug op het vuur.
5. Blijf het mengsel goed doorroeren terwijl het deeg gaat koken. Het mengsel gaat samen klonteren en vormt tot een bal die loslaat van de bodem. Haal de pan van het vuur.
6. Roer de bal met een spatel door. Voeg hierna de eieren stuk voor stuk toe. Het duurt even voordat de eieren compleet worden opgenomen. Het deeg moet een soepele consistentie hebben.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
8. Vul een spuitzak met het soezenbeslag of schep met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat. Eventuele puntjes kun je wegdrukken om verbranding te voorkomen.
9. Bak de soesjes in zo'n 20 minuten af tot ze goudbruin zijn. Open de oven niet om te kijken, dan storten de soesjes meteen in.
10. Laat de soesjes helemaal afkoelen voordat je ze gaat vullen, anders loopt de vulling eruit.

Vulling:
11. Klop de slagroom met de vanillesuiker tot een stevige slagroom.
12. Doe de slagroom in een spuitzak met een glad spuitmondje zodat je in de onderkant van de soesjes een gaatje kunt prikken en de soesjes kunt vullen.

Serveertip

Dip de soesjes in chocolade of glazuur voor een feestelijk effect.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top