1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Traditionele appelbollen met vanillesaus

Traditionele appelbollen met vanillesaus

Door: byrebeccarachel

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019

Ingrediënten 4 personen


Appelbollen:
1 rol vers bladerdeeg
4 kleine appels
75 gr amandelspijs
50 gr kristalsuiker
2 tl kaneelpoeder
1 ei

Vanillesaus
125 ml melk
125 ml slagroom
vanillestokje of PME Madagascar Bourbon Vanilla Bean Paste (deleukstetaartenshop.nl)
50 gr suiker
2 eidooiers


Verder heb je nodig


Beslagkom, appelboor, kookpan

Traditionele appelbollen met vanillesaus
Traditionele appelbollen met vanillesaus

Warme appel met knapperig bladerdeeg is een gouden combinatie. Maak deze heerlijke traditionele appelbollen met zelfgemaakte vanillesaus. Heerlijk tijdens een gure herfstdag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appelbollen:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
3. Meng 75 gr spijs met 1 tl kaneel, dit is de vulling voor de appelbol.
4. Vul de appels met de spijsvulling.
5. Meng 50 gr suiker met 1 tl kaneel.
6. Strooi een beetje kaneelsuiker bovenop de spijs.
7. Pak de appels in met het bladerdeeg, zorg dat er geen kiertjes open zijn waar de vulling uit kan stromen. Zorg ervoor dat de deegnaad aan de onderkant ligt.
8. Kluts een eitje en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
9. Strooi de kaneelsuiker over de appelbollen.
10. Bak de appelbollen af in 25 minuten.

Wanneer de appelbollen in de oven staan kunnen we verder met de vanillesaus:
11. Breng de slagroom samen met vanillemerg aan de kook in een pannetje.
12. Meng in een andere kom de eidooiers met melk en suiker.
13. Wanneer de slagroom kookt, giet je het bij het eimengsel. Roer alles goed door elkaar en schenk weer terug in het pannetje.
14. Verwarm de vanillesaus op laag vuur en blijf roeren tot het indikt.
15. Haal als laatste het vanillestokje uit de saus en serveer de vanillesaus bij de appelbollen.

Tags, , , ,

Serveertip

Voeg ook eens caramel, nootjes of rozijnen toe aan de vulling.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top