Restjes soep want voedsel verspillen kan niet
- Indiaas, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Dit is een supermakkelijk recept, dat je van tevoren kan maken, kan invriezen of op het moment dat je het nodig hebt. Je geef het de smaak die je maar wil met je favoriete kruiden of houdt het naturel. Je gooit erin wat je over hebt en het is lekker en gezond. Goed voor de huid, een manier om lekker groenten te eten, slank en vullend.
Ingrediënten 2 recipe.people
het liefst bouillon van botten. (Kip, of rund) Het callogeen is heel goed voor de huid :-) Ik heb het altijd in de vriezer. Voor een vegetarische variant, groenten/kruiden bouillon. Resten groenten als bloemkool, spinazie courgette, ui, kool, broccoli, tomaat.Ik vind zelf kokosroom lekker voor de Indiase variant.
Kruiden: Indiaas, verse gember, koriander, andere curry kruiden
Italaans: basilicum, tijm, knoflook, andere Italiaanse kruiden, evt. Blokje kruidenkaas
Mexicaans: .... etc
Benodigdheden
Een pan, en een goede staafmixerBereidingswijze
Snijd de groenten kleiner, fruit alles even aan in (kokos) olie en voeg de bouillon en gewenste kruiden toe. Aam de kook brengen en nog 15 a 20 minuten op een laag pitje. Met een staafmixer er een gladde soep van maken. Ik neem het mee in mijn thermosfles voor een gezonde, slanke en koolhydraatarme lunch. Voor mijn man ideaal omdat hij veel te weinig groeten eet.
Serveertip
Ideaal om niet groente-eters toch voldoende groente te laten eten.
Ik vind kokosroom erg lekker. Als je het evt. wil binden kan je voor de niet koolhydraatarme variant een (zoete) aardappel in blokjes toevoegen. Ik gebruik arrow root poeder.