1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Oyakodon

Oyakodon

Door: marcdepester

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g rijst voor sushi
3 lente-uien
4 eetlepels japanse sojasaus
2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
1/2 zakje bereiding voor misosoep
5 cl lauw water
2 eetlepels olie
1 preiwit
2 uien
250 g filet van kippenbouten
5 eieren


Oyakodon
Oyakodon

Lekker en makkelijk dit Japanees gerecht met kip .  De kip kan vervangen worden door varkensvlees, maar dan verandert de naam van het gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snij de kip in stukjes, snipper de uien en het preiwit fijn en bak ze goudbruin in de olie in een braadpan op vrij hoog vuur.
-Los de bereiding voor misosoep op in het lauwe water, voeg mirin en sojasaus toe. Doe dit bij in de braadpan en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
-Klop de eieren lichtjes los, doe ze bij in de pan en laat ze al roerend stollen op middelhoog vuur.
-Neem dadelijk van het vuur.
-Serveer meteen in met rijst gevulde kommetjes en bestrooi met fijngesneden lente-uitjes.

Tags,

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top