1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Oyakodon

Oyakodon

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g rijst voor sushi
3 lente-uien
4 eetlepels japanse sojasaus
2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn)
1/2 zakje bereiding voor misosoep
5 cl lauw water
2 eetlepels olie
1 preiwit
2 uien
250 g filet van kippenbouten
5 eieren



Oyakodon
Oyakodon

Lekker en makkelijk dit Japanees gerecht met kip .  De kip kan vervangen worden door varkensvlees, maar dan verandert de naam van het gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Snij de kip in stukjes, snipper de uien en het preiwit fijn en bak ze goudbruin in de olie in een braadpan op vrij hoog vuur.
-Los de bereiding voor misosoep op in het lauwe water, voeg mirin en sojasaus toe. Doe dit bij in de braadpan en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
-Klop de eieren lichtjes los, doe ze bij in de pan en laat ze al roerend stollen op middelhoog vuur.
-Neem dadelijk van het vuur.
-Serveer meteen in met rijst gevulde kommetjes en bestrooi met fijngesneden lente-uitjes.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top