1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pastasalade
  5. Italiaanse pastasalade met kip en rucola

Italiaanse pastasalade met kip en rucola

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2019

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram pasta (kies een korte pastasoort zoals bijvoorbeeld maccheroni, penne, fusilli, farfalle of iets dergelijks)
- 200 gram gerookte kip, in stukjes snijden
- handvol olijven
- 2 lente uitjes, fijngesneden
- +/- 15 snacktomaatjes (of andere kleine tomaatjes), doormidden gesneden
- 1 bol mozzarella, in stukjes gesneden
- 10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
- zakje rucola (75 gram)
- Parmezaanse kaas (snippers)

Voor de dressing:
- 3 el groene pesto
- 3 el olijfolie
- 3 el witte balsamico azijn
- 3 tl suiker


Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Italiaanse pastasalade met kip en rucola

Een pastasalade zoals deze smaakt heerlijk met warm weer als hoofdgerecht maar is ook perfect als bijgerecht bij een bbq.

TIP: Makkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg vlees van de bbq

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Even goed afspoelen met koud water, laten uitlekken en afkoelen.
- Maak de dressing en meng deze door de afgekoelde pasta.
- Voeg de kip, olijven, lente uitjes, tomaatjes, mozzarella, en basilicum toe en schepalles goed door elkaar.
- Zet de salade totdat je deze wilt serveren in de koelkast.
- Serveer de rucola en Parmezaanse kaas er apart bij.

Tags, , , , , , , , , ,

Serveertip

Ook erg lekker met een ciabatta brood erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top