1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Semmelknödel – Broodknoedels

Semmelknödel – Broodknoedels

Door: marcdepester

  • Duits, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2019

Ingrediënten 4 personen


6 oudbakken broodjes
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
10 g boter
1 ui , fijngehakt
2,5 dl melk
3 eieren
Zout en peper uit de molen
eventueel broodkruimels om te binden


Semmelknödel – Broodknoedels
Semmelknödel – Broodknoedels

Knoedels zijn vooral geliefd in Zuid-Duitsland, de Elzas, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië. Broodknoedels zijn lekker bij gebraden varkensvlees, gebraden gans, orgaanvlees en paddenstoelen, maar ook als balletjes in een heerlijke vleesbouillon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het brood in kleine blokjes of in dunne plakjes en doe het in een kom.
-De gehakte peterselie en de ui in de boter kort aanbakken, maar niet bruin laten worden, en mengen met het brood.
-De melk tot vlak bij het kookpunt brengen en over het brood gieten.
10 minuten laten inweken.
-De losgegeklopte eieren met zout en peper toevoegen en alles tot een niet te stijf deeg roeren. Als het deeg te zacht is, wat broodkruim toevoegen- gebruik géén bloem.
-Met natte handen knoedels ter grootte van een tennisbal vormen en die gedurende 20 minuten, in zout water of bouillon laten koken, tot ze naar boven stijgen.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top