1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Rilette

Rilette

Door: marcdepester

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-08-2019

Ingrediënten 10 personen


3 kg staartstuk van de varkenshesp
30 g zout
10 g peper
1 kruidentuiltje met tijm en laurier
5 cl witte wijn
10 cl jenever
1 kg zuivere reuzel (gesmolten varkensvet)


Verder heb je nodig


Fijne zeef

Rilette
Rilette

Lekker op toast of als voorgerechtje of tussendoortje .  Rillettes zijn een smeersel bereid uit vlees, vergelijkbaar met paté.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het vlees in grote stukken en kruid het met peper en zout. Leg het in een diepe schaal. Bind het kruidentuiltje vast met een touwtje (dan is het gemakkelijk te verwijderen na de bereiding) en leg het bij het vlees. Bevochtig met de witte wijn en de jenever. Meng goed en laat minstens 12 uur rusten in de koelkast.

-Verwijder het kruidentuiltje.

-Lepel het varkensvet in een kookpot en laat het langzaam smelten op een zacht vuur. Voeg er het gemarineerde vlees aan toe. Laat 2½ uur rustig garen op een zacht vuur.

-Haal het vlees uit het vet en leg het in een mengkom. Trek het vlees volledig los, in draadjes of in stukken, zoals je dat zelf wil.

-Voeg er een deel van het vet aan toe tot je een smeerbare structuur hebt. Breng verder op smaak naar wens.

-Stort het mengsel in een ontvette terrine. Laat opstijven in de koelkast.

-Dek eventueel af met de rest van het vet. Dat vet moet je dan wel eerst door een fijne zeef drukken, zodat je een fijne massa zonder klontertjes krijgt.

SERVEREN:

Lekker op een toastje met wat mosterd en vers gemalen zwarte peper.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top