1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pitabroodje met varkensvlees

Pitabroodje met varkensvlees

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2019

Ingrediënten 6 personen


1 Turks plat brood
600 g mager varkensvlees, in fijne reepjes
60 ml arachideolie
2 rode chilipepers, zonder zaadjes en in fijne reepjes
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, fijngesnipperd
1 handje sojascheuten
250 g witte champignons, in fijne schijfjes
0,5 krop ijsbergsla, in fijne reepjes

voor de looksaus:
200 ml mayonaise
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 ml room
1 tl citroensap
1 flinke hand peterselie, fijngehakt
vers gemalen peper - zeezout


Pitabroodje met varkensvlees
Pitabroodje met varkensvlees

Heerlijk pitabrood gevuld met krokant varkensvlees, sojascheutjes, knoflooksaus,ui , champignons en ijsbergsla, lekker als lunch of diner .  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Warm het brood op in de oven en meng alle ingrediënten voor de looksaus door de mayonaise.

-Verhit de wok en giet de helft van de arachideolie erin.
-Kruid de vleesreepjes met peper en zout en bak mooi lichtbruin. Schep het vlees uit de wok en zet opzij. Laat de wok terug goed warm worden en doe er de rest van de olie in. Wanneer de olie begint te dampen, is de wok voldoende heet. Doe er alle groenten, behalve de sla, in.
- Breng op smaak met peper en zout en roerbak gaar.
-Doe de sla erbij en bak nog 2 minuten.
-Warm het vlees terug op en roer onder de groenten.

WERK AF:

-Haal het brood uit de oven, snijd doormidden en smeer de onderste helft in met looksaus. Leg er afwisselend een laag groentjes en vlees op en eindig met de looksaus. Leg de andere helft van het brood erop en druk zachtjes aan en snij in 6 punten

Tags

Bron

Njam



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top