1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Heerlijke Indische Pindasoep

Heerlijke Indische Pindasoep

Door: mieske68

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2019

Ingrediënten 4 personen


2 el. zonnebloemolie, 1 ui gesnipperd, 3 tenen fijngesneden knoflook, 3 tl. sambal manis, 2 cm verse gember geschild en fijngesneden, 3 kippenbouillon tabletten, 100 gram taugé, 3 ons kipfilet in stukjes gesneden, 6 eetlepels pindakaas zonder nootjes, 3 el ketjap manis, 3 tl ketoembar, 1/2 citroen geperst, 1 stengel sereh. 2 hard gekookte eieren gehalveerd, 1 rode peper.


Verder heb je nodig


Soeppan, Snijplank, kommetje


Heerlijke indische pindasoep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de soeppan bak de ui, knoflook, sambal en gember 2 minuten, blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokken toe, kneus de sereh en voeg toe aan bouillon, voeg de kipfilet toe en laat 15 minuten zachtjes koken. meng ondertussen de pindakaas met ketoembar en ketjap in een kommetje, verdun met een paar lepels bouillon roer dit mengsel door de bouillon, breng de soep op smaak met citroensap en eventueel nog wat ketjap. verwijder voor serveren de sereh en voeg voor serveren de taugé de gehalveerde hardgekookte eieren en in ringetjes gesneden rode peper toe. eet smakelijk!

Tags, ,

Bron

Vriend/zwager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mieske68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top