1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Zalm
  6. Geroosterde Zalm op zijn Iers

Geroosterde Zalm op zijn Iers

Door: marcdepester

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2019

Ingrediënten 2 personen


40 g boter, op kamertemperatuur
zout en versgemalen peper
2 theelepels fijngehakte peterselie
1 theelepel fijngesneden bieslook
2 moten zalm, elk ca. 175 g
1 eetlepel limoen- of citroensap
2 eetlepels (zonnebloem)olie
150 g gemengde salade, kant-en-klaar
1 1/2 eetlepel eenvoudige dressing


Geroosterde Zalm op zijn Iers
Geroosterde Zalm op zijn Iers

Een voedzame en gezonde maaltijd voor twee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Vermeng boter met wat zout, peper, peterselie, bieslook en 2-3 druppels limoen- of citroensap. Laat de boter in de koelkast opstijven. Vorm er 2 balletjes van en leg ze tot aan het moment van opdienen opnieuw in de koelkast.
-Spoel de zalm onder koud stromend water. Dep de moten droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen- of citroensap en laat ze 10-20 minuten liggen. Dep de zalm daarna opnieuw droog.

-Verhit een grillpan of -plaat en bestrijk de zalm en de pan of plaat met een kwastje met olie. Rooster de moten in 7-9 minuten (afhankelijk van de dikte) aan weerszijden goudbruin.
-Maak intussen de salade aan met de dressing.
-Leg de geroosterde zalmmoten op voorverwarmde borden.
-Geef de boterballetjes apart erbij of leg ze op de zalm. Dien de salade in een kom op.
-Geef eventueel kleine gebakken aardappeltjes (krieltjes) erbij.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top