1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus

Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus

Door: marcdepester

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2019

Ingrediënten 4 personen


750 g côte à l'os
1/2 groene kool
10 g verse rozemarijn
2 eetlepels gezouten boter
5 cl olijfolie
15 cl room 20% V.G.
3 eetlepels zachte mosterd
5 cl Ierse whiskey
peper


Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus
Ierse côte à l'os met gekarameliseerde groene kool en whiskeysaus

Lekker gerecht uit Ierland

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zet een grote pan op het vuur en laat heet worden.
-Voeg de rozemarijn, een lepel boter en de olijfolie toe en schroei het vlees erin dicht gedurende 5 min.
-Draai het vlees om en kruid de gebakken kant met peper en zout.
-Herhaal voor de andere kant.
-Laat het vlees na het bakken enkele minuten onder een vel aluminiumfolie rusten alvorens aan te snijden. Zo blijven de sappen mooi bewaard.

-Snijd de koolbladeren in lange repen.
-Zet een pan op het vuur met een lepel boter en bak de kool even op.
-Kruid met peper en zout.

de saus :
- Zet een pannetje op het vuur met de mosterd, de room en de whiskey en klop tot je een homogene saus krijgt. -Kruid met peper en zout.

Snijd het vlees in porties en serveer er de groene kool en de whiskeysaus bij.


Tags

Serveertip

Ook lekker met aardappelpuree erbij.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top