1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Potato Pie

Potato Pie

Door: marcdepester

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg harde aardappelen
boter voor de vorm (optioneel)
1 ei
1 bussel bieslook
1 bussel dille
120 g zure room
1 bladerdeeg, zuivere boter
2 uien
200 g gerookte spekjes
peper


Potato Pie
Potato Pie

Makkelijk en lekker ovengerecht uit de Ierse keuken 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Hak de kruiden fijn.
-Bak de spekjes in een grote Braadpan op een matig vuurtje tot ze goudbruin gebakken zijn. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde uien toe. Laat ze 5 min. garen zonder dat ze verkleuren.
-Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in heel fijne schijfjes met een mandoline of een mes.
-Roer ze onder de spekjes en uien in de pan. Leg een deksel op de pan en laat 10 min. op een laag vuurtje bakken. Verwarm de oven voor op th. 5/6 €" 160°C.
-Strooi zout en peper op de aardappelen en voeg de room en de helft van de kruiden toe. Neem de pan van het vuur.
-Rol het bladerdeeg uit over een kleine taartvorm zonder het bakpapier te verwijderen, of boter de vorm in.
-Verdeel de aardappelen over de vorm en druk een beetje aan. Vouw de uitstekende deegrand naar de binnenzijde. Smeer het geklopt ei over het deeg en laat de mengeling 50 min. bakken in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
-Voor het opdienen, strooi je er de rest van de kruiden over.


Tags

Serveertip

Dien deze taart op met jonge blaadjes sla met een azijndressing voor een frisse toets.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top