1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische piperade

Baskische piperade

Door: wilmiewillemse

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2019

Ingrediënten 4 personen


- 300 gram (Baskische) worstjes
- bak & braad (met olijf)
- olijfolie
- 2 uien, in dunne halve ringen
- 2 tenen knoflook,fijngehakt
- 4 puntpaprika's (rood, oranje, geel) in blokjes
- 5 tomaten, in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 1 Spaanse peper (zaadjes eruit) fijngehakt
- 1 theelepel Pimentón de Vera (of gerookte paprikapoeder)
- peper en zout
- 4 eieren
- peterselie, fijngehakt


Verder heb je nodig


Braadpan die ook in de oven kan (gietijzer)

Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade
Baskische piperade

Ik had Baskische worstjes en daar zocht ik een bijpassend gerecht bij.  In een van mijn Spaanse kookboeken vond ik een recept voor piperade. Omdat ik het nogal bewerkelijk vond heb ik de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen idee. Ook heb ik de ingrediënten aangepast zodat er van het originele recept eigenlijk niets meer over is dan een heel goed idee  Ik noem het een Spaans recept omdat ik dit in een Spaans kookboek zag maar het zou evengoed een Frans gerecht kunnen zijn. Baskenland is namelijk gelegen in Spanje en Frankrijk aan de westelijke uitlopers van de Pyreneeën. 

TIP: Zonder de worstjes is het van origine een vegetarisch recept maar soms wordt het ook wel eens gemaakt met Serrano ham of Bayonne ham.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een flinke kneep bak & braad in een Braadpan en bak hierin de worstjes rondom bruin.
- Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze enkele minuten mee. voeg de tijm en laurier toe en schep dit erdoor.
- Voeg de paprika's en de tomaten toe en schep alles goed door elkaar. Doe de Spaanse peper, Pimentón de Vera en peper/zout toe, schep alles door elkaar en laat het ongeveer een kwartiertje zachtjes stoven.
- Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Haal de pan van het vuur, maak 4 kuiltjes in de piperade en breek in elk kuiltje 1 ei.
- Zet de pan met het deksel erop ongeveer 10 minuten in de oven totdat het ei goed genoeg gestold is.
- Haal de pan uit de oven en bestrooi het gerecht met peterselie.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Serveer er (geroosterd) brood bij met eventueel wat olijfolie erover.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top