1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalkoen
  6. Gemarineerde Kalkoen stukjes gewokt met spek en groente

Gemarineerde Kalkoen stukjes gewokt met spek en groente

Door: wihe1

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-08-2019

Ingrediënten 2 personen


400 g kalkoenfilet in stukjes
125 g gerookte bacon
1 courgette in gehalveerde plakjes
1 blik rode kidneybonen
1 rode paprika
3 bosuitjes
1 rode ui
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kerrie
2 el ketjap manis
Chilipoeder
2 el Bakolie
0,5 bouillonblokje
Bakmargarine


Verder heb je nodig


Wok


Een lekker recept om op vakantie klaar te maken. Eet je niet koolhydraatarm, bak dan stukjes aardappel mee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marinade:
Meng de bakolie, ketjap en voeg chilipoeder toe naar smaak en marineer hiermee de kalkoenstukjes minimaal 1 uur.

Voorbereiding:
Snipper een halve ui. Snij de andere helft en de rode ui in halve ringen. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Snij de paprika in repen en halveer deze.
Snij de courgette in plakjes en halveer deze.
Snij de bosui in ringetjes van 1 cm
Laat de kidneybonen uitlekken. Meng paprika, courgette en bosui in een kom.

Bereiding:
Maak een klein beetje bakmargarine warm in de wok. Bak de stukje bacon uit. Als deze krokant zijn, haal ze uit de pan en fruit in het vet de gesnipperde ui, de kerrie en de knoflook.
Bak de gemarineerde kalkoenstukjes goudbruin en haal ze daarna uit het vet en leg ze bij de spekjes
Voeg een beetje bakmargarine toe en laat heet worden.
Fruit de halve uiringen tot ze zacht zijn. Voeg daarna de gemengde groente toe en laat dit langzaam garen tot beetgaar. Verpulver het halve bouillonblokje over de groente en roer dit er door. Voeg daarna kalkoen en spek toe en warm dit weer door en door.

Vergeet niet voortdurend te roeren. Het is tenslotte wokken. Eet smakelijk

Tags, , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wihe1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top