1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zulmakroketjes

Zulmakroketjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2019

Ingrediënten 6 personen


6 sneetjes gekookte ham
200 g geraspte gruyère
50 g boter
0.5 L melk
2 eieren
75 g paneermeel
50 g tarwebloem
nootmuskaat
peper en zout


Zulmakroketjes
Zulmakroketjes

Niet alleen de kinderen zullen smullenvan deze kroketjes als voorgerecht ;Liever als aperitiefhapje? Snij de rolletjes in de gewenste grootte. Lekker met een tartaarsausje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding = 20 min. + afkoelen

-Smelt de boter in een steelpan.
-Meng er de bloem onder met een klopper en laat even bakken tot je een biscuitgeur krijgt.
-Voeg de melk toe en klop tot je een mooie gladde saus krijgt.
-Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-Meng er de geraspte gruyère onder en laat ± 15 min. afkoelen.

-Bestrijk de sneetjes ham met de kaassaus en rol in de breedte op. Snij elk rolletje in 2.

-Klop de eieren los. Wentel er de rolletjes in en haal ze daarna door het paneermeel.

-Bak de kroketten 3 min. in de frituurpan op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerking :
Serveer met sla en tomaatjes.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top