Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2019
  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

  • Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

    Schwarzwalder Spätzlepfännle van Gerôme ......

Voor de fietstocht van enkele dagen geleden bestoten we om eens geen lunchpakket mee te nemen, maar ons onderweg op lunchtijd op een lunch te tracteren.Ons verheugend op een fijne lunch op een terrasje in het zonnetje togen we op pad.
Maar.... och wat kwamen we bedrogen uit.... Toen onze magen aangaven, dat het tijd was voor een lunch konden we in deze contreien van kleine dorpjes en stadjes niets vinden.
Een opa met kleinzoon onderweg zag ons staan bij een restaurant, dat pas na vijven geopend werd. ( Houden ze hier hier ook Siësta ?) Hij wees ons op Gerôme een restaurant enkele honderden  meters verderop, dat wel geopend was...Pff gelukkig.
Aldus togen we naar Gerôme een Canadees met een verrukkelijk Duits accent en een heerlijke keuken...
Hij wees ons op het Spätzle Pfännle waar we beiden voor gekozen hebben.
Voor meneer een halve liter en voor mevrouw een Spätburgunder Weissherbst.( Die er uitstekend bij smaakte)

Vandaag heb ik het nagemaakt met een eigen draai uiteraard ( ui en wijn) vooral ook, omdat manlief het gerecht maar bleef ophemelen.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gr kalkoenfilet
250 gr champignons
Spätzle 180 gram
200 ml kookroom
boter om in te bakken
1 kleine ui ragfijn gesnipperd
40 ml droge witte wijn
1 kippenbouillonblokje
peterselie ter garnering
VOOR ERBIJ
Knapperige salade met dressing naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, pan en kookpan

Bereidingswijze

Bak in een klontje boter of andere vetstof de blokjes kalkoen( licht bestrooid met peper en zout) lichtbruin en gaar.
Haal ze uit de pan en smoor de gesnipperde ui in dezelfde pan. Voeg na 3 minuten de champignonplakjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Voeg de kalkoenblokjes weer toe samen met de kookroom en de 40 ml witte wijn. en laat dit geheel even pruttelen en iets indikken.
Breng eventueel meer op smaak met zwarte peper en wat zout.

Kook de Spätzle volgens de bereidingswijze op de verpakking in het kippenbouillonblokje .
Leg de Spätzle op borden met het kalkoenchampignonmengsel erop.
Bestrooi met wat peterselie.

Serveer er een salade naar keuze bij.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 31-07-2019

Internet werkt traag hier. Moet nog een en ander toevoegen aan foto's.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten