1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Frisse aardbeienroomkwarktaart met citroen en limoncello zonder bakken

Frisse aardbeienroomkwarktaart met citroen en limoncello zonder bakken

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2019

Ingrediënten 12 personen


150 gram lange vingers
90 gram gesmolten (room)boter
10 blaadjes witte gelatine
Plm. 800 gram aardbeien
1 citroen (geraspte schil + uitgeperst)
125 gram witte basterdsuiker
300 gram roomkaas (Mon Chou of Philadelphia)
250 gram magere kwark
½ dl limoncello
Mespunt zout


Verder heb je nodig


Bakpapier
Diepvrieszak
Deegroller
Springvorm van 24 cm Ø

Heerlijke frisse aardbeientaart met citroen en limoncello en een knapperige bodem
Heerlijke frisse aardbeientaart met citroen en limoncello en een knapperige bodem

Wat was het warm de afgegelopen dagen !! (juli 2019)
Maar er moest een lekker taartje op tafel komen voor onze gasten en de oven wilde ik liever niet gebruiken.
Na wat recepten te hebben nagekeken en gekeken wat ik zelf nog in huis had ontstond deze heerlijke aardbeientaart met een deel roomkaas (Mon Chou of Pilidelphia) en magere kwark.
De bodem bestaat uit fijngemaakte lange vingers met gesmolten boter. In plaats van lange vingers kun je ook eenvoudige biscuitjes gebruiken.
N.B,Ook zonder limoncello een heel lekker taartje,

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bodem van de springvorm bekleden met bakpapier.
Lange vingers in een plastic (diepvries)-zak doen en met behulp van een deegrol fijn maken. (ik heb ze in het bakje van mijn staafMixer fijngemalen, steeds een klein gedeelte).
Boter in een pannetje smelten en goed mengen met de gemalen/fijngemaakte lange vingers.
Lange vingermengsel goed op de bodem van de springvorm drukken en springvorm minimaal 45 minuten in de koelkast zetten zodat de bodem stevig wordt.

Gelatine in koud water weken.
Aardbeien schoonmaken.
Citroenschil raspen en citroen uitpersen.

Roomkaas, kwark, suiker, zout, citroensap en -rasp, door elkaar mixen tot een gladde massa ontstaat.
Limoncello verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en oplossen in de warme likeur (van de warmtebron af !!)
Opgeloste gelatine goed uitknijpen en mengen met een paar lepels van het kwarkmengsel.
Rest van de gelatine door het kwarkmengsel mixen. Ik gebruik hierbij een mixer zodat het snel gaat en er geen klontjes kunnen ontstaan.
Kwark-gelatinemengsel plm. 20 minuten in de ,mengkom in de koelkast zetten.
Daarna steeds een deel van het kwarkmengsel en dan weer een laagje aardbeien verdelen over de springvorm (zie foto).
De bovenste laag bestaat uit aardbeien.
Taart minimaal 4 uur, maar beter een hele nacht in de koelkast laten opstijven.

Tags, , ,

Serveertip

Ook lekker met frambozen of blauwe bessen.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top