1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Courgettedag (weer eens wat anders dan een balansdag)

Courgettedag (weer eens wat anders dan een balansdag)

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2019

Ingrediënten 2 personen


Salade: 1 courgette, kleine kipfilet, 1 eetlepel hot chili saus, teentje knoflook, olijfolie, zout en peper
Pasta: 1 courgette, 150 gram volkoren pasta, 250 gram scharrelkipgehakt, 2-3 middelgrote uien, 1 theelepel olijfolie, teentje knoflook, olijfolie, zout en peper, Italiaanse kruiden (basilicum, peterselie, oregano, tijm, bonenkruid) en wat bieslook. (ook allemaal vers uit eigen kruidentuin)
Gekaramelliseerde: 1 courgette, 1,5 eetlepel suiker, theelepel kaneel


Verder heb je nodig


Spirelli, kaasschaaf, goed mes, wok


Salade
Salade
Pasta
Pasta
Gekaramelliseerd
Gekaramelliseerd

Vandaag weer eens een courgettedag. Al een week of 2 konden we wat courgettes oogsten, maar nu komen onze 2 planten echt op stoom en hadden we in 2 a 3 dagen 4 mooie volgroeide courgettes. Dit jaar hebben we alleen de gele vanwege de smaak die wij net iets meer smaak vinden hebben en lekkerder vinden dan de groene of de ronde.
Dus bij de lunch lauwwarme courgette salade foto 1. Diner pasta courgette foto 2. En als toetje gekaramelliseerde courgette met kaneel foto 3. De gerechten hieronder zijn voor 2 personen.
Gedeeltelijk zelf bedacht en hier en daar ontdekt en aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Salade: Snijd de courgette in spaghetti (dunne plakjes met de kaasschaaf en dan deze reepjes in sliertjes met een mes of met de spirelli snijder) snijd de filet doormidden zodat je twee dunnere hebt, grill de kipfilet mooi gaar en snijd dan de kipfilet in zo dun mogelijke reepjes. Wat olijfolie in de wok, de hot chili saus, geperste teentje knoflook en de courgette toevoegen en aanbakken (licht bruin) voeg dan de kipfilet toe. Nog even samen bakken en serveren. Eventueel wat geraspte kaas erover heen en je hebt en heerlijke (lauw)warme salade

Pasta:snijd de courgette in de lengte doormidden, hol hem uit (zachte vruchtvlees verwijderen) en snijd beide helften in dunne plakjes. Maak de uien schoon en snijd in dunne halve ringen. Olijfolie in de wok en fruit de uien met de geperste knoflook zachtjes aan. Houd ze apart. Wok dan de gehakt gekruid met zout, peper en de Italiaanse kruiden rul en houd die ook apart. Wok de courgette tot die mooi gebakken is (lichtjes bruin) en voeg dan de uien, de gehakt en de bieslook weer toe en meng dit goed door elkaar en laat dit warm worden, terwijl je de pasta de aangegeven tijd kookt.
Serveer de pasta op een bord met daarover de courgette saus en voeg eventueel wat geraspte kaas toe.

Gekaramelliseerd: snijd de courgette in de lengte doormidden, hol hem uit (zachte vruchtvlees verwijderen) en snijd beide helften in dunne plakjes en doe deze in een schaal. Marineer de schijfjes met 1 eetlepel suiker en de kaneel en laat even staan. Verwarm de wok redelijk warm en bak hierin even de rest van de suiker kort aan zodat die iets kleur krijgt. Voeg daarna de gemarineerde courgette toe en bak deze licht bruin. Niet te veel roeren, wel zo nu en dan keren. Serveer op een bord en niet op dieet voeg gerust een bolletje ijs en/of slagroom bij.

Serveertip

Bij de pasta kan een komkommer of sla salade (bij ons ook weer uit eigen tuin) prima bij worden geserveerd.

Eet ze. Heel gezond en zonder ijs, slagroom prima passend in een laag calorie├źn dieet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flepsmulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top