1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Kaastaart met Rabarber

Kaastaart met Rabarber

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2019

Ingrediënten 6 personen


Voor het koekjesdeeg :
150 g Graham crackerkruimels (zie opmerking hierboven)
90 g ongezouten boter, gesmolten
70 g kristalsuiker

Voor de vulling :
300 g verse rabarber, in stukjes van 2 cm gesneden
230 g suiker, verdeeld in 2 porties en 2 eetlepels suiker (apart gehouden)
1 eetlepel bloem
225 g Wisconsin roomkaas (zie opmerking hierboven)
340 g zure room, verdeeld in 2 porties
2 eieren
1 eetlepel plus 1 theelepel vanillepoeder (apart gehouden)



Verder heb je nodig


Een taartvorm met een doorsnede van 25 cm (+uitneembare bodem)

Kaastaart met Rabarber
Kaastaart met Rabarber

In dit recept wordt verse roomkaas uit Wisconsin gebruikt. U kan die vervangen door Monchou of Philadelphia roomkaas. In Amerikaanse kaastaartrecepten gebruiken ze voor de koekbodem meestal graham crackers. Deze kunt u vervangen door (volkoren)biscuitjes of Digestive biscuitjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175°C.
-Vet uw taartvorm goed in met boter.
-Maal een pak koekjes naar keuze (zie hierboven) fijn tot 150 g koekkruimels.
-Smelt de boter in een pannetje en meng samen met de kruimels en suiker.
-Roer de ingrediënten met een rubberen spatel goed door elkaar tot een mooi mengsel.
-Druk het mengsel stevig aan en zorg voor een gelijkmatige taartbodem met opstaande zijkanten.
-Bak de bodem van de kaastaart gedurende 8 €" 10 minuten.

-Leg intussen de rabarber, 115 g suiker en 1 eetlepel bloem in een Koekenpan. Kook op middelhoog vuur tot de suiker smelt. Giet in voorbereide taartbodem.
-Klop de roomkaas, 170 g zure room en 115 suiker luchtig.
-Voeg de eieren een voor een toe en roer het mengsel na elke toevoeging door elkaar.
-Roer er tenslotte 1 eetlepel vanille door.
-Giet het mengsel over de rabarberlaag.

-Bak gedurende 30 minuten of tot de kaastaart goudbruin is.
-Meng de resterende zure room, suiker en vanille en smeer die over hete taart.
-Koel de taart af op een draadrek.
-Zet afgedekt in de koelkast tot het opdienen.

Tags

Bron

Wisconsin Milk Marketing Board & Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top