1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Babute – Congolees Vleesbrood

Babute – Congolees Vleesbrood

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2019

Ingrediënten 4 personen


900 g mager rundergehakt (of geitenvlees)
zout naar smaak
1 ½ eetlepel kerriepoeder
4 eieren, losgeklopt
240 ml melk
360 ml slagroom
240 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
6 laurierblaadjes
boter


Verder heb je nodig


33cm x 22cm ovenschaal.


Babute – Congolees Vleesbrood
Babute – Congolees Vleesbrood

Sommige mensen zeggen dat dit gerecht is vernoemd naar de regio in Congo waarvan het afkomstig is. Het lijkt echter op het Zuid-Afrikaanse Bobotie. We serveren er rijst bij 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng het vlees, zout en kerriepoeder in een kom.
-Meng de eieren, melk en room bij elkaar in een andere kom.
-Meng de helft van het eimengsel met het rundvlees en roer de abrikozen erdoor. Leg het mengsel in een ingevette 33cm x 22cm ovenschaal.
-Giet de rest van het eimengsel erover, leg er de laurierblaadjes in en werk af met blokjes boter.
-Plaats in het midden van een voorverwarmde oven van 180 ° C en bak 45 minuten (of totdat de bovenlaag lijkt op gestolde pudding).
Serveer onmiddellijk met rijst.

Bron

Wereldsmaken-intercook



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top