1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Coquilles
  6. Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles

Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2019

Ingrediënten 4 personen


- ongeveer 12 tot 16 coquilles
- 2 st prei, dun gesneden
- flinke klont roomboter
- 250 ml room
- 250 ml visbouillon (1 tablet)
- 100 ml droge witte wijn
- ½ citroen (sap)
- 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
- zwarte peper en zeezout
- geraspte Pecorino (of Parmezaan)
- olijfolie
- pasta, ik had bucatini maar linguine of gewone spaghetti kan ook prima



Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles
Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles

Bij het Italiaanse restaurantje waar we weleens gaan eten had ik pas een heerlijk voorgerecht met coquilles (St. Jacobsschelpen) in een romig sausje met prei. Het was een goede keuze en terwijl ik niet alleen van mijn coquilles genoot maar ook druk bezig was om het heerlijke sausje met wat brood op te deppen bedacht ik dat zulk soort saus ook wel eens lekker zou zijn met pasta. Zo gedacht zo gedaan
Ik heb de gegrilde coquilles er mooi bovenop gelegd omdat ik het jammer vond om ze tussen de pasta te verstoppen.

N.B. Je kunt natuurlijk ook een ander lekker visje gebruiken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de preiringetjes (5 minuten).
- Voeg de wijn en de bouillon toe en verwarm dit alles samen, voeg peper en zout toe.
- Doe dan de room erbij, de Italiaanse kruiden en het citroensap.
- Schep alles door elkaar en laat de saus een beetje indikken, bind indien nodig met een beetje allesbinder of een maïzenapapje.
- Doe een scheut olijfolie in een kommetje en haal de coquilles door de olijfolie. Gril ze daarna 2 minuten per kant in een hete grillpan.
- Schep de uitgelekte pasta door de saus en leg de coquilles erbovenop.
- Rasp er wat Pecorino (of Parmezaan) overheen en garneer met een paar blaadjes basilicum.

Serveertip

Drink er bij voorkeur dezelfde droge Italiaanse witte wijn bij die je ook gebruikt voor de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top