1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kippen-Roomsoep uit Zuid Afrika

Kippen-Roomsoep uit Zuid Afrika

  • Afrikaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2019

Ingrediënten 4 personen


boter om de kip in aan te braden
1 1/2 kg kip
2 1/2 liter kippenbouillon
2 middelgrote uien, in plakjes gesneden
2-3 middelgrote wortelen, in blokjes gesneden
1 kruidentuiltje (3 takjes peterselie, 1 takje tijm, 1 laurierblad)
250 g gekookte rijst
2 eetlepels boter
snufje gemalen foelie
250 g kokosmelk of melk
2 eierdooiers
2,5 dl room
vers geraspte nootmuskaat



Kippen-Roomsoep uit Zuid Afrika
Kippen-Roomsoep uit Zuid Afrika

Een Zuid-Afrikaanse soep met room en kokosmelk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem.
-Voeg de kip toe en bruin lichtjes.
-Voeg de kippenbouillon, uien, wortelen en kruidentuiltje bij. Dek af en laat 2 uur lang sudderen of tot de kip gaar is.
-Verwijder het wit te vlees van de kip en leg opzij. Leg de rest van de kip in de pan terug en laat verder sudderen.
-Plaats het kippenwit, de rijst, 2 eetlepels boter en de foelie in een blender of keukenmachine en hak ze fijn. Leg in de pan.
-Laat 30 minuten lang verder sudderen en voeg dan de kokosmelk of melk erbij en verhit tot het kookpunt.
-Klop de eidooiers en room samen en giet dit in een grote soepterrine. Giet de soep in de terrine, rasp de nootmuskaat erover en dien onmiddellijk op.

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top