1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gebakken rijst "land en zee"

Gebakken rijst "land en zee"

Door: marcdepester

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g rijst
150 g roze garnalen
250 g gepelde steak
400 g wokmix
5 eetlepels sojasaus
1 scharrelei
5 eetlepels arachideolie
sweet chili sauce (facultatief)
olijfolie


Gebakken rijst "land en zee"
Gebakken rijst

Makkelijk en super lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst 10 minuten in een grote hoeveelheid kokend water.
-Verwarm ondertussen 1/5 arachideolie in een wok of een grote pan. Doe er een ei in en maak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg hem op een bord.
-Doe opnieuw 1/5 arachideolie in de wok en bak er de fijngesneden rundsreepjes in. Haal de reepjes uit de pan wanneer ze goed gebakken zijn.
- Voeg opnieuw 1/5 arachideolie toe en bak de groentjes 2 minuten op een hoog vuur. Dek af en laat nog twee minuutjes sudderen.
-Giet de gekookte rijst af en spoel ze even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de wok.
- Doe er het vlees, de garnalen, de gehakte omelet, de rest van de arachideolie en de sojasaus bij. Bak 2 minuten op een hoog vuur en blijf roeren.
-Dien onmiddellijk op met wat extra sojasaus en naar smaak wat sweet chilisaus.

Tags

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top