APERITIEFBROODJE MET KAAS EN TOMATENSAUS

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2019
  • APERITIEFBROODJE MET KAAS EN TOMATENSAUS

    APERITIEFBROODJE MET KAAS EN TOMATENSAUS

    APERITIEFBROODJE MET KAAS EN TOMATENSAUS

Wat is er gezelliger dan een aperitiefje delen onder vrienden? Dit aperitiefbroodje met kaas vult goed en is tegelijkertijd lekker fris dankzij de tomatensaus. Het perfecte zomerrecept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 brood van 600 g
55 g Solo 'Bakken en Braden' op kamertemperatuur (boter)
4 teentjes look
2 volle handjes peterselie
4 takjes tijm
200 g mozzarella
50 g Comté kaas
50 g Gruyèrekaas
3 tomaten
1 grote ui
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Verwarm 1 eetlepel Solo ‘Bakken en Braden' (boter) in een pan op een matig vuur. Versnipper de ui en voeg toe, stoof tot de ui glazig wordt.
-Voeg 2 teentjes geperste look, de chili en komijn toe. Laat 1 minuut verder bakken.
-Voeg de ontpitte en versneden tomaten toe en laat 5 à 6 minuten pruttelen.
-Mix het geheel terwijl je de gerookte paprika en een handvol peterselie toevoegt.
-Maak in de bovenkant van het brood inkepingen in roostervorm.
-Meng de Solo ‘Bakken en Braden', de geperste look en de gehakte peterselie in een kom. Verdeel daarna via de inkepingen.
-Snij de stukken kaas in stukjes en verdeel ze via de inkepingen.
-Voeg de tijm toe en zet het geheel 15 minuten in de oven.

Bron

solo

Serveertip

Je kan de saus en het brood op voorhand klaarmaken en het geheel pas net voor je aan tafel gaat in de oven stoppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten