200 gram salade naar keuze
100 gr gerookte spekblokjes
6 cherrytomaatjes in vieren
10 cocktailaugurkjes
250 gram kastanje champignons in vieren
enkele radijsjes in plakjes
dressing naar eigen smaak
Snijplank, koekenpan, mes grote saladeborden
Als ik manlief vraag waarmee ik hem als diner een plezier kan doen is SALADE zijn antwoord. Niet gek met deze temperaturen van fors boven 30 graden. Lekker, gezond, goed vullend en voor mij nauwelijks in de warme camperkeuken hoeven staan.
Dus werd de koelkast geplunderd voor alles wat voor een maaltijdsalade kon dienen.Het was weer smullen. Kies erbij een lekkere ressing of onderstaande.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465565/De-dressing-van-de-oostenrijkse-chef
Bak de spekjes uit in een droge Koekenpan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. Bak de champignons in dezelfde pan van de spekjes. Voeg de spekjes weer toe. Dresseer ondertussen de salade over 2 saladeborden en leg er de tomaatjes en augurkjes tussen.
Dan gaat de dressing over de salade en als laatste in het midden de warme spekjes met de champignons.
Als finishing touch een of twee geroosterde sneetjes brood erbij en voilà, omdatwe toch in de Schwarzwald zijn , beleggen we die met Scwarzwalder Schincken.