1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Griekse aardappelsalade (Patatosalata)

Griekse aardappelsalade (Patatosalata)

Door: wilmiewillemse

  • Grieks, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo aardappelen, gekookt en afgekoeld
- 4 eieren, hardgekookt
- 200 gram kerstomaatjes of andere kleine tomaatjes
- 100 gram feta (of andere schapenkaas)
- 1 rode ui
- 1 blikje tonijn
- 5 ansjovisjes
- 1 el kappertjes
- 2 el kalamata olijven
- peterselie om mee te garneren

Voor de dressing:
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn (dragonazijn of citroensap kan ook)
- 1 tl honing
- +/- 10 blaadjes verse dragon (of ½ tl gedroogde)
- peper en zout


Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)

Een goed gevulde salade die je heel goed als maaltijdsalade kunt eten met deze Griekse temperaturen
Eet je dit als bijgerecht bijvoorbeeld bij de bbq dan is het niet perse nodig om er tonijn in te doen. Enkele ansjovisjes voor de zilte smaak is dan evengoed erg lekker.
Lekker met een ouzo erbij dat combineert goed met de anijssmaak van de dragon. Heb je geen verse dragon dan kun je ook de gedroogde versie gebruiken. Je kunt ook dragonazijn nemen in plaats van witte wijnazijn en zelfs een scheutje ouzo in de dressing kan ook prima.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snij de gekookte aardappelen in blokjes, de eieren in stukjes, de feta in blokjes, de ui in halve ringen, en de ansjovis in kleine stukjes en doe alles in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn, kappertjes, olijven en de tomaatjes toe en schep alles door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet die over de salade, schep alles goed door elkaar en schep het in de schaal om te serveren. (Je kunt het ook van te voren maken, in de koelkast bewaren en lekker koud serveren).
- Snij of knip de peterselie fijn en strooi dit over de salade.
- Lekker met vers afgebakken brood erbij.

Tags, , , , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top