Broccoli-spaghetti met pit en nog snel klaar ook!

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2019

Omdat ik wat minder koolhydraten wil eten wilde ik graag een koolhydraatarme spaghetti maken. Die is wat mij betreft (wat manlief betreft ook) goed gelukt. Ik heb het inmiddels 2 keer gemaakt. Het is voldoende voor 3 personen, maar 2 (lekkere of grotere) eters krijgen dit ook wel op!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Kant en klaar pak courgettespaghetti (400 gram, Lidl of AH), 100 gram spekjes, eventueel klein scheutje olijfolie, 200 gram tartaar, 2 sjalotjes, 3 tenen knoflook, klein stukje gember, blikje tomatenpuree, blikje champignons, 1 grote rode peper, 1 grote rode puntpaprika, blik tomatenstukjes in sap, eetlepel oregano, beetje magere room, geraspte 30+ kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan en kookpan

Bereidingswijze

Sjalotjes, knoflook en gember fijnhakken, champignons laten uitlekken, peper en puntpaprika van zaadlijsten en zaadjes ontdoen. Peper in heel dunne halve ringetjes snijden, paprika in kleine blokjes. Zet een pan water op, de courgettespaghetti hoeft pas tegen de tijd dat de saus klaar is heel even gekookt te worden.

De spekjes zachtjes uitbakken in de hapjespan (als er te weinig vet overblijft, en beetje olijfolie toevoegen), het tartaar rullen in het vet met de spekjes op iets hoger vuur, sjalot, knoflook, tomatenpuree en gember op iets lager vuur zachtjes meebakken. Na ca. 3 minuten de champignons, peper en paprika toevoegen en op weer iets hoger vuur meebakken. Inmiddels kookt het water. De tomatenblokjes in sap bij het mengsel in de hapjespan doen, samen met wat oregano, even laten pruttelen. De courgettespaghetti in de pan koken, 1 minuutje, zodat het lekker knapperig blijft. De spaghetti heel goed afgieten en bij het mengsel in de hapjespan doen en mengen. Verdelen over de borden, klein scheutje magere room erop en wat geraspte kaas.

Serveertip

Mocht je het idee hebben dat je het iets te flauw zal vinden, ondanks de spekjes, voeg dan samen met de tomatenblokjes een groentenbouillonblokje toe en laat dat even meepruttelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten