1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boterboontjes ofwel wasboontjes ofwel gele boontjes

Boterboontjes ofwel wasboontjes ofwel gele boontjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2019

Ingrediënten 2 personen


1 pond wasboontjes (is volgens mij Limburgs)
slasaus, zelf gemaakt of uit de fles
uitje, heel fijn gesneden
eventueel bonenkruid, dragon of tijm


Verder heb je nodig


Pan, slakom en slabestek


Dit maakte mijn moeder vroeger vaak in de zomer. Zeker als het warm is, is het een lekkere groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de boontjes schoon, snij ze in tweeën en kook ze beetgaar, evt met bonenkruid, dragon of tijm..
Laat even afkoelen, in de slakom doen samen met de (zelfgemaakte) slasaus en het fijngesneden uitje. zet in de koelkast zodat het lekker fris is als je gaat eten.

Serveertip

Kan evt ook met knoflook.

Bron

Van mijn moeder! met dank!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cecileg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Cecileg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top