1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gierstsalade met dadels en kalfsfilet

Gierstsalade met dadels en kalfsfilet

Door: marcdepester

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2019

Ingrediënten 6 personen


500 g kalfsfilet
250 g gierst
4 dadels (medjoul)
2 appelen
2 selder stengels
4 lente-uien
2 gele bieten (of gele wortelen)
bladpeterseliehandje
2 el amandelschilfers
olijfolie
peper en zout
1 teentje knoflook
1 citroen
1 tl graanmosterd
mespuntje garam masala
mespuntje piment d'Espelette
6 el olijfolie
zout


Gierstsalade met dadels en kalfsfilet
Gierstsalade met dadels en kalfsfilet

Een heerlijk frisse, zomerse salade van graantjes. Perfect om mee te nemen op de volgende picknick of als lunch naar het werk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kook de gierstkorrels beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
2 Schil de appelen en snij ze in blokjes. Maak de selder schoon en snij €m in blokjes. Ontpit de dadels en snij ze in blokjes. Snij de gele bietjes of wortelen in blokjes. Spoel de peterselie en hak grof. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Spoel en snipper de peterselie.
3 Maak de dressing:
-Pel en plet de knoflook. Rasp de citroenschil tot je 1 koffielepel hebt. Pers de citroen uit. Meng de knoflook met de citroenschil, de mosterd, het citroensap, de olijfolie, de piment d'espelette, de garam massala en een snuifje zout.
4 Meng de gierstkorrels met de dadels, appel, selder, gele biet, lente-ui, peterselie, amandelschilfers en vinaigrette.
5 Wrijf de kalfsfilet in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de filet 2 minuten aan beide kanten. Laat 5 minuten rusten, snij in plakjes en serveer met de salade.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top