Spare Ribs Memphis style
- Amerikaans, Buffet
- > 120 min.
Heerlijk bij een BBQ. Traditioneel Amerikaans recept!
Ingrediënten 6 personen
3 kg Spare RibsVoor de dry-rub:
1 el paprikapoeder
0.5 el komijnzaad
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el oregano
1 el grof zeezout
1 el bruine suiker
Voor de BBQ-Saus:
450 ml tomatenketchup
50 ml worcestershire saus
5 el basterdsuiker
2 el scherpe Franse mosterd
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen komijn
2 takjes tijm
450 ml water
Benodigdheden
Vijzel
Bereidingswijze
Spare Ribs:
Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met de vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel. Laat ze minimaal 6 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht 170 ºC). Of de barbecue op 150 °C (indirect verwarmen). Leg de ribben met de bolle kant naar boven op een rek en giet circa 1 cm water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in circa 2,5 uur gaar worden. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen
BBQ-saus:
Laat alle ingrediënten circa 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Verdun de saus eventueel met water. Verwijder de tijmtakjes. (deze saus is in de koelkast nog lang houdbaar)
Bron
Rudolph van Veen