Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2019
  • Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

    Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

    Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht met vis, dan heb je het hier gevonden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g gerookte heilbot
4 el gepelde Noordzee garnalen
handvol basilicum
6 el zure room
1 grote venkel
bosje waterkers
2 el walnoten, grof gehakt

Voor de marinade :

1 el geraspte gember
sap van 1 limoen
2 el graanjenever
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Rooster de walnoten gedurende 2 minuten in een droge koekenpan.
-Maak een marinade van de gember, limoensap, jenever en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Snijd de venkel in hele dunne plakjes en leg ze in de marinade. Laat 15 minuten marineren.
-Mix de basilicum met de zure room glad. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de plakjes gemarineerde venkel over de borden. Leg er mooi de gerookte heilbot bij, schep er wat van de garnaaltjes op en werk af met een lepeltje groene saus, waterkers en walnoten.

Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten