1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Saus
  6. Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g gerookte heilbot
4 el gepelde Noordzee garnalen
handvol basilicum
6 el zure room
1 grote venkel
bosje waterkers
2 el walnoten, grof gehakt

Voor de marinade :

1 el geraspte gember
sap van 1 limoen
2 el graanjenever
olijfolie
peper en zout


Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus
Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht met vis, dan heb je het hier gevonden. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rooster de walnoten gedurende 2 minuten in een droge koekenpan.
-Maak een marinade van de gember, limoensap, jenever en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Snijd de venkel in hele dunne plakjes en leg ze in de marinade. Laat 15 minuten marineren.
-Mix de basilicum met de zure room glad. Kruid met peper en zout.
-Verdeel de plakjes gemarineerde venkel over de borden. Leg er mooi de gerookte heilbot bij, schep er wat van de garnaaltjes op en werk af met een lepeltje groene saus, waterkers en walnoten.

Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top