1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Muffins
  5. Lemon blueberry muffins

Lemon blueberry muffins

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2019

Ingrediënten 12 personen


300 gr bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
200 gr kristalsuiker
2 eieren
60 ml olijf- of zonnebloemolie
250 ml karnemelk
2 tl vanille extract
150 gr bosbessen
Rasp van 1 citroen


Verder heb je nodig


Muffin bakvorm, muffinvormpjes, mixer, spatel

Lemon blueberry muffins
Lemon blueberry muffins

Blueberry lemon muffins zijn een echte guilty pleasure! Zoete blauwe bessen met het frisse van de citroen, hmmm! Hier kan ik van blijven eten. Dit recept is gebaseerd op Amerikaanse muffins. Daarom gebruiken we olie en karnemelk voor extra luchtige en smeuïge muffins.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg de bloem, bakpoeder, suiker, eieren, olie, karnemelk, citroenrasp en vanille extract in een kom en mix met de Mixer tot een beslag. Mix niet te lang, dan haal je alle luchtigheid uit het beslag, het beslag hoeft niet super glad te zijn.
3. Voeg de bosbessen toe en spatel door het muffinbeslag.
4. Doe twaalf muffinvormpjes in een muffinsblik en schep het beslag in de muffinvormpjes.
5. Bak de muffins in circa 25 minuten af op 180 graden.

Tags, , , , ,

Serveertip

Wil je voorkomen dat alle blauwe bessen naar de bodem zakken? Houdt er dan een paar achter en voeg deze op het laatste moment toe, voordat de muffins de oven in gaan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top