Lemon blueberry muffins

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2019
  • Lemon blueberry muffins

    Lemon blueberry muffins

    Lemon blueberry muffins

Blueberry lemon muffins zijn een echte guilty pleasure! Zoete blauwe bessen met het frisse van de citroen, hmmm! Hier kan ik van blijven eten. Dit recept is gebaseerd op Amerikaanse muffins. Daarom gebruiken we olie en karnemelk voor extra luchtige en smeuïge muffins.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
300 gr bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
200 gr kristalsuiker
2 eieren
60 ml olijf- of zonnebloemolie
250 ml karnemelk
2 tl vanille extract
150 gr bosbessen
Rasp van 1 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffin bakvorm, muffinvormpjes, mixer, spatel

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Voeg de bloem, bakpoeder, suiker, eieren, olie, karnemelk, citroenrasp en vanille extract in een kom en mix met de Mixer tot een beslag. Mix niet te lang, dan haal je alle luchtigheid uit het beslag, het beslag hoeft niet super glad te zijn.
3. Voeg de bosbessen toe en spatel door het muffinbeslag.
4. Doe twaalf muffinvormpjes in een muffinsblik en schep het beslag in de muffinvormpjes.
5. Bak de muffins in circa 25 minuten af op 180 graden.

Serveertip

Wil je voorkomen dat alle blauwe bessen naar de bodem zakken? Houdt er dan een paar achter en voeg deze op het laatste moment toe, voordat de muffins de oven in gaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten