1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)

Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)

Door: wilmiewillemse

  • Slanke keuken, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2019

Ingrediënten 10 personen


- 200 gram (glutenvrije) Maria biscuitjes
- 100 gram roomboter
- 500 gram Griekse (of Turkse) yoghurt
- 250 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 3 el jam
- bodempje water
- aardbeien/frambozen/blauwe bessen (of ander fruit)


Verder heb je nodig


Springvorm 26 cm van doorsnede, bakpapier

Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)

Verjaardagen vragen bij ons altijd om een zelfgemaakte creatie. Deze keer wilde ik eens geen kwarktaart maar wel iets makkelijks wat ook nog eens glutenvrij moest zijn. Deze romige taart van yoghurt, zomerfruit en een bodem van (glutenvrije) koekjes met boter was de ideale oplossing. Dat deze taart als eerste op was, was voor mij de bevestiging dat niet alleen ikzelf maar ook anderen hem erg lekker vonden. Daarom zet ik het recept hier neer om te bewaren.
Ik heb mijn zelfgemaakte Blauwe-bessenbramenjam-met-creme-de-cassis-en-limoen hiervoor gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone blauwe bessen, aardbeien of frambozenjam gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Verwarm een bodempje water in een steelpannetje en doe de jam erbij. Meng het goed door elkaar en als het water kookt neem je het pannetje van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de aardbeien, blauwe bessen en frambozen overheen. Leg er eventueel een paar blaadjes verse munt tussen.

Tags, , , , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top