1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse broodjes

Italiaanse broodjes

Door: DynamicDancer75

  • Italiaans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2019

Ingrediënten 4 personen


Wat heb ik nodig?
1 pak Koopmans Bruin Brood
250 ml handwarm water
100 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur)
200 g geraspte kaas
4 uien
1 rode paprika
snufje provencaalse kruiden of pizzakruiden


Verder heb je nodig


Beslagkom
Mixer met deeghaken
Stuk plastic
Mes
Deegroller
Theedoek
Oven met bakplaat


Voor het eerst gegeten tijdens uitje met collega's...
Wou meteen zelf proberen te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hoe maak ik Italiaanse broodjes?

Doe de mix en boter in een beslagkom en voeg het water toe.

Kneed het geheel met een Mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Snipper de uien en de paprika.

Rol met deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik en 15-20 cm lang.

Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij. Rol de lap op.

Snijd van de rol schijven van 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat.

Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur van de algemene bereidingswijze.

Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika en naar smaak met de kruiden.

Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes gaar en bruin.

Bestrijk de kaas-uienbroodje na het bakken met water.

Tags

Bron

Koopmans



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DynamicDancer75
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top