1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gehaktballen met Ei-Citroensaus op zijn Albanees

Gehaktballen met Ei-Citroensaus op zijn Albanees

Door: marcdepester

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g lamsgehakt
70 g rijst
2 eetlepels boter
1 bosje peterselie of munt
6 dl water
1 eetlepel zwarte peper
zout naar smaak
1 grote ui

Saus:
2 eidooiers of 1 ei
1,6 dl water
1 citroen (het sap)


Gehaktballen met Ei-Citroensaus op zijn Albanees
Gehaktballen met Ei-Citroensaus op zijn Albanees

Qofte me Vèze dhe Limon op zijn Albanees. Een gelijkaardige ei-citroensaus bestaat ook in buurland Griekenland. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rasp de ui en kook rijst in ruim water en giet af.
-Hak de peterselie (of munt).
-Voeg de ui, rijst, zwarte peper en 1 theelepel zout (of minder) aan het gehakt en kneed gedurende 3 minuten, tot alles goed gemengd is.
-Bevochtig de handen en vorm vleesballetjes ter grootte van een walnoot, leg ze in een pan met gehakte peterselie- of muntbladeren en schud voorzichtig, om de gehaktballen met peterselie/munt te bekleden.
-Voeg 6 dl water, de boter en 1 theelepel zout toe en zet het deksel op de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 30 minuten pruttelen.
-Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn, legt u de eidooiers of het ei, het citroensap en het water voor de saus in een kom en klopt u het mengsel voorzichtig op.
-Giet de saus in de pan, roer een paar keer om goed te mengen en dien op.

Tags

Bron

Forumi Shqiptar €" Kuzhina Shqiptare €" Shpirti i Shqiptarit. Vertaling Wereldsmaken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top