1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gevulde Paprika's op zijn Zuid-Afrikaans

Gevulde Paprika's op zijn Zuid-Afrikaans

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2019

Ingrediënten 4 personen


140 g witte en wilde rijst
2 uien
4 rode of groene puntpaprika's
300 g rundergehakt
1 theelepel speculaaskruiden
4 eetlepels mangochutney (uit potje)
1 dl sinaasappelsap
peper en zout


Verder heb je nodig


4 stukken alufolie (ca. 30 x 30 cm)


Gevulde Paprika's op zijn Zuid-Afrikaans
Gevulde Paprika's op zijn Zuid-Afrikaans

Speculaaskruiden en sinaasappelsap zijn onverwachte ingrediënten in deze gevulde paprika's die we grillen , aangenaam lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
-Pel de ui en snipper hem fijn.
-Was de paprika's en snijd ze overlangs bijna doormidden. Verwijder de zaadlijsten.
-Bak in een droge koekenpan het gehakt in ca. 5 minuten rul. Bak de ui ca. 3 minuten mee.
-Meng de speculaaskruiden, mangochutney en het sinaasappelsap door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
-Schep de rijst door het gehaktmengsel.
-Leg de stukken alufolie naast elkaar.
-Vul de paprika's met het rijst-gehaktmengsel en zet ze elk op een stuk folie. Besprenkel elke paprika met 2 eetlepels water en vouw het folie dicht.
-Grill de gevulde paprikapakketjes onder een voorverwarmde hete grill in ca. 20 minuten.

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top