1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Japanse Wijnbessenjam

Japanse Wijnbessenjam

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-1999

Ingrediënten


250 g. Japanse wijnbessen, sap van 1 citroen, 1/2 zure appel,
250 g. geleisuiker



Recept gekregen van Hannie Merkelijn.Japanse wijnbessen zijn kleine rode vruchtjes, die zeer smakelijk zijn. De
oogst van deze struik, die in veel tuinen te vinden is, is nooit zo heel
groot, daarom hier een recept voor 1 potje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bessen voorzichtig schoonmaken en samen met het citroensap in
een pan doen. De appel schillen en raspen en samen met de geleisuiker goed
door de bessen mengen. Het mengsel al roerende aan de kook brengen en 4
minuten borrelend laten koken. De jam eventueel met een schuimspaan
afschuimen en in een schoongemaakt potje schenken. De pot direct sluiten en
op zijn kop laten afkoelen.

Serveertip

Voldoende voor 1 potje
12 maanden houdbaar
bereidingstijd 15 minuten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top