1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Kippenrolletjes uit Anguilla

Kippenrolletjes uit Anguilla

Door: marcdepester

  • Caribisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2019

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels sesamzaad-olie
30 g verse gember, in zeer fijne reepjes
30 g prei, in zeer fijne reepjes
30 g wortel, in zeer fijne reepjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
30 g fijngehakte ui
60 g fijngehakt vlees van rivierkreeftjes
45 g fijngehakte chorizoworst

60 g kippenborst
2 eetlepels room
1 theelepel fijngehakte koriander

120 g platgeslagen kippenborst, groot genoeg om een worst van te vormen

peper en zout


Kippenrolletjes uit Anguilla
Kippenrolletjes uit Anguilla

Een verfijnd warm voorgerechtje van rivierkreeftenvlees, chorizo en groenten in een kippenrolletje dat gestoomd wordt en vervolgens gegrild tot het een kleurtje heeft.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de sesamzaad-olie en sauteer groenten en gember gedurende twee minuten, voeg dan rivierkreeft en chorizo toe.
-Breng op smaak met peper en zet, haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
-Vermaal de 60 g kippenborst met de room in een Keukenmachine tot een gladde massa.
-Vermeng dit met het rivierkreeftenmengsel, voeg koriander toe en breng op smaak.
-Bestrooi de resterende 120 g kippenborst met peper en zout.
-Leg er de vulling op en maak er een rol van, die u in een kaasdoek knoopt.
-Stoom de rol gaar en laat hem daarna (uiteraard uitgepakt) onder de grill goudbruin worden.
-Warm opdienen.

Tags

Bron

Wereldsmaken - Caribbean Recipes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top