1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......

Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-07-2019

Ingrediënten 2 personen


100 gr gerookte spekjes
300 gr ijsbergsla gesnipperd
10 cherrytomaatjes gehalveerd
3 el zilveruitjes
10 cocktailaugurkje in stukjes
2 ( rest) gekookte vaste aardappelen in blokjes
1 middelgrote ui gesnipperd
4 sneetjes brood naar smaak geroosterd
boter
4 plakken Schwarzwalderschinken
dressing naar eigen smaak


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, broodrooster of grote koekenpan

Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......
Lauwwarme maaltijdsalade met spekjes en nog meer lekkers......

Ja,ons smaakt een maaltijdsalade zoals deze altijd wel. Zeker op een warme zomerdag. Snel klaar, caloriearm, voedzaam , vullend en natuurlijk erg lekker. En sommige restjes kun je er heerlijk in verwerken. Manlief ( net als ik) hebben gesmuld.Onderstaande dressing heb ik gebruikt.
https://www.smulweb.nl/recepten/1465565/De-dressing-van-de-oostenrijkse-chef


 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de gesnipperde salade over 2 saladeborden. Verdeel er de cherrytomaatjes, zilveruitjes en de
stukjes cocktail augurkjes over. Besprenkel dit geheel met de dressing naar keuze.

Bak de gerookte spekjes uit in een droge Koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui in het aanhangend bakvet van de spekjes, voeg de aardappelblokjes toe en bak deze even mee. Voeg de spekblokjes weer toe en warm alles goed door.

Rooster ondertussen de 4 sneetjes brood, besmeer met boter en beleg ze met de Schwarzwalder Schinken.
Leg het warm spulletje in het midden van de salade, afgewerkt met het brood en serveer meteen en geniet.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top