1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tartiflette

Tartiflette

Door: amberkoolen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2019

Ingrediënten 6 personen


450 gram reblochun (dit is een hele kaas)
2 kilo aardappels
250 gram spekjes
3 uien
250ml crème fraiche
Bosui
Peper
zout


Verder heb je nodig


Oven


 Dit Franse hoofd/bijgerecht kan je overal bij serveren. Bij een heerlijk stukje vlees of vis of bij een lekkere salade

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de voor op 200 graden. Kook de aardappels in ruim zout water. Gooi de aardappels af en snij deze in plakjes.

Snij de ui en bosui in ringen. Houd de bosui apart voor later.

Bak de spekjes in een pak. Voeg de uien toe en bak deze mee te dat ze glazig worden. Zet het vuur uit en voeg de crème fraiche toe. Meng dit alles in een schaal met de aardappels. Voeg peper en zout toe. Verdeel alles in een Ovenschaal. Snij de kaas horizontaal door. Lag de kaas met de snijzijde naar beneden op aardappels. Zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven.

Als de kaas gesmolten en bruin is, is het klaar. Haal de schaal uit de oven en doe de bosui erover heen.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amberkoolen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top