1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zeetong met sabayon van mosselen

Zeetong met sabayon van mosselen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2019

Ingrediënten 4 personen


4 zeetongen (schoongemaakt, niet gefileerd)
500 g mosselen
1 ui (kleine, in ringen)
1 el bloem
boter
1 sjalot (gesnipperd)
2 eieren
2 eidooiers
50 g boter (gesmolten)
200 ml droge witte wijn
3 saffraandraadjes
1/2 citroen (sap )
peper
zout


Zeetong met sabayon van mosselen
Zeetong met sabayon van mosselen

Super lekker feestelijk gerecht dat je makkelijk zelf kan bereiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Fruit voor de sabayon de sjalot glazig in boter met de saffraan. Blus met wijn en laat inkoken tot de helft. Zeef en zet apart.
2 Fruit de ui in boter. Doe er de mosselen bij, dek af en laat openkoken. Pel ze en hou ze warm. Zeef 500 ml van het mosselvocht en hou apart.
3 Spoel de tongen en dep ze droog. Bestrooi ze lichtjes met bloem. Bak ze in ruim boter goudbruin. Kruid met peper en zout en hou warm.
4 Klop voor de sabayon de eieren samen met de dooiers, het mosselvocht en de saffraanwijn au bainmarie tot een schuimige massa. Meng er dan al kloppend de gesmolten boter door. Breng op smaak met peper en citroensap.
5 Verdeel de zeetong en de mosselen over de borden. Giet er de sabayon over en garneer met een plukje groen

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top