1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Mosselpasteitjes met Duvel

Mosselpasteitjes met Duvel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2019

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
2 eetlepels maizena
1 kg mosselen
20 g boter of margarine
1 bekertje room
1 kruidenbouillontablet
1 flesje Duvel
vier pasteibakjes
1 eetlepel citroensap
peper
8 takjes peterselie


Mosselpasteitjes met Duvel
Mosselpasteitjes met Duvel

Een lekker voorgerechtje voor mosselliefhebbers. Goed warm opdienen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Het uitje pellen en snipperen.
-Bleekselderij wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Hetzelfde met de worteltjes.
-Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen (ontdoen van onsmakelijke aanhangselen). Geopende en beschadigde exemplaren weggooien.
-In een grote pan boter verhitten en de ui, bleekselderij, en wortel ca. 3 minuten zachtjes bakken.
-Boven de pan bouillontablet verkruimelen en bier en mosselen toevoegen.
-Aan de kook laten komen en mosselen met deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar koken.
-Vergiet op andere pan zetten. In vergiet mosselen afgieten en laten afkoelen. Van kookvocht 2,5 dl bewaren.
-Mosselen uit schelp halen.
-Oven voorverwarmen op 175 graden C.
-Pasteibakjes ca. 10 minuten opwarmen.

In de pan doen:
-citroensap, room en 2,5 dl kookvocht en aan de kook brengen, beetje roeren, eventueel verdikken met maizena. Op smaak brengen met kruiden (vooral veel peper en peterselie, eventueel Herbes de Provence). Aan de saus toevoegen: de mosselen.
Pasteitjes vullen en direct opdienen.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top